(Program Separuh Masa Untuk Warga Bekerja) Klik disini untuk flyer

(English)

Program Diploma Eksekutif dibangunkan secara khusus untuk meningkatkan kemahiran dan pengetahuan golongan bekerja ke arah kemajuan kerjaya. Kurikulum yang dibangunkan oleh para pensyarah daripada pelbagai fakulti Universiti Malaya dan juga pengamal industri menekankan aspek teori dan praktikal bagi memenuhi keperluan golongan bekerja meningkatkan pengetahuan dan kemahiran dalam bidang berkaitan. Semua kursus dijalankan secara separuh masa dan kelas diadakan pada hujung minggu.

Melalui program yang ditawarkan, warga bekerja khususnya berpeluang untuk meningkatkan tahap kelayakan akademik mereka di peringkat diploma eksekutif (MQF Tahap 4) tanpa meninggalkan komitmen kerja sedia ada. Kelayakan ini akan membolehkan para graduan untuk meneroka peluang kerjaya dalam bidang yang diikuti dengan tawaran jawatan serta memperoleh pendapatan (gaji) yang lebih baik pada masa hadapan.

Kurikulum yang dibangunkan oleh para pensyarah daripada pelbagai fakulti Universiti Malaya dan juga pengamal industri menggabungkan aspek teori dan praktikal bagi memastikan para pelajar dapat mengaplikasikan pengetahuan dan kemahiran mereka mengikut keperluan pekerjaan semasa.

Pada masa ini, lebih 20 ribu warga bekerja seperti anda telah pun mencapai pelbagai kejayaan menerusi program diploma eksekutif ini sama ada dalam pembangunan kerjaya mereka mahupun menyambung pengajian ke peringkat yang lebih tinggi.

Program yang ditawarkan ambilan Januari 2018 :

Kod Program
Status Akreditasi
Pengiktirafan JPA
Diploma Eksekutif Pengurusan (Pentadbiran dan Operasi)
UFA
Diiktiraf
Diploma Eksekutif Pengurusan (Sumber Manusia)
UFB
Diiktiraf
Diploma Eksekutif Pengurusan (Perniagaan)
UFC
Diploma Eksekutif Pendidikan Awal Kanak-kanak
UFD

Diploma Eksekutif Kaunseling

UFE
Diploma Eksekutif Pentadbiran Perakaunan
UFF
Diploma Eksekutif Teknologi Maklumat
UFH
Diploma Eksekutif Pengurusan Teknologi Pembuatan
UFI
PA
Diploma Eksekutif Perbankan dan Kewangan Islam
UFJ
PA

* Akreditasi Penuh (FA)
* Akreditasi Provisional/Sementara (PA)

Anda dijemput hadir ke Hari Informasi UMCCed untuk mendapatkan *Baucar Pendaftaran RM300.
*Tertakluk kepada terma dan syarat.

Tarikh : 9 Disember 2017 (Sabtu)
Tempat : Auditorium Blok B, IPS,UM
Masa : 11 Pagi hingga 1 Petang.

ENQUIRY FORM

UNTUK MEMOHON

Prosedur Permohonan

Permohonan boleh dibuat sama ada secara ATAS TALIAN atau SECARA MANUAL menggunakan Borang Permohonan rasmi yang boleh dimuat turun.

Permohonan yang lengkap mesti mengandungi perkara berikut:

Klik disini untuk maklumat lanjut

Tarikh tutup permohonan : 22 Disember 2017

MAKLUMAT BERKAITAN

• Yuran
  • Syarat Kemasukan
  • Jadual Program
  • Kelebihan Program

Klik disini untuk maklumat lanjut

PUSAT PEMBELAJARAN UMCCED (PPU)

UM,KL
PPU KULIM